Wat is de prijs van een traplift? Vergelijk hier prijzen!

De prijs van een traplift is vooral afhankelijk van het soort traplift. Het soort traplift dat u nodig heeft gaat weer samen met het type trap dat u in huis heeft. Er zijn grofweg 3 soorten trappen.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)
Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Bij elk soort trap komt u in een andere prijsklasse terecht. De prijzen per traplift kunnen ook verschillen per leverancier en u moet naast de inkoopprijs ook rekening houden met de montage van de traplift. Wij zullen u per trap uitleggen welke prijzen u kunt verwachten. Houdt er wel rekening mee dat ook de persoonlijke keuzes die u maakt (bijvoorbeeld een traplift in een luxe uitvoering) invloed hebben op de uiteindelijke prijs.
prijs van een traplift

Wat is de prijs voor een traplift bij een rechte trap?

Trapliften voor rechte trappen zitten in de goedkoopste prijsklasse omdat de traplift alleen in een rechte lijn hoeft te bewegen. Wanneer u een rechte trap in huis heeft bent u daarom het voordeligst uit. De kosten voor het kopen van een rechte traplift beginnen vanaf 2750 euro.
full-width-banner-2

Wat zijn de kosten voor een traplift met enkele bocht?

Als u een trap in huis heeft met een enkele bocht (kwartdraai) dan wordt er een rail geplaatst die met de bocht meegaat. De prijs voor een dergelijke traplift begint vanaf €6000,-. Omdat elke trap anders is betreft de installatie van een traplift vaak maatwerk. Alles dient zorgvuldig te worden opgemeten zodat alle verhoudingen kloppen. De prijzen liggen daarom hoger wanneer er een bocht in de trap zit. Hier is meer maatwerk voor nodig. Verder zijn er nog trapliften met een binnenbocht en een buitenbocht. Welke u nodig heeft ligt aan de beschikbare ruimte van de trap. Een buitenbocht kan in sommige gevallen voor obstructie zorgen bij ruimtegebrek.

Wat zijn de prijzen voor een traplift met een dubbele bocht?

Dit zijn de trapliften die het meeste maatwerk vergen en zitten daarom in de hoogste prijsklasse. De prijzen voor dit type traplift beginnen vanaf €8.000,-. Dit soort trapliften worden gemonteerd op trappen met een dubbele kwartdraai. De prijs die u betaalt is ook sterk afhankelijk van uw keuzes wat betreft het merk, model, bekleding en of u voor een enkele of dubbele rail kiest. Het is altijd verstandig om verschillende offertes aan te vragen zodat u een goede overweging kan maken betreft de prijs van de traplift en service.

Heeft u een ander soort trap?

In Nederland zijn de drie bovengenoemde trappen de meest voorkomende. Heeft u echter een ander soort trap bijvoorbeeld met meerdere bochten of een wenteltrap? In dit geval kunnen de meeste leveranciers u ook verder helpen. Een trap met meer dan twee bochten of meerdere verdiepingen vergt nog meer maatwerk en de prijzen zullen per leverancier daarom verschillen.

Sluit Menu