Traplift kopen? Lees alles over prijzen en mogelijkheden

Gaat u een traplift kopen en wilt u weten wat hier de kosten voor zijn? Op ons platform kunt u niet alleen de gemiddelde kosten vinden maar ook hoe u kunt besparen op het aanschaffen van een traplift. Er zijn namelijk een aantal belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten bij het kopen van een traplift. Door alle informatie te bekijken is het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

Waarom de kosten voor een traplift variëren

Lang niet alle traplift leveranciers tonen prijzen voor trapliften op hun website. Dit komt voornamelijk omdat er veel maatwerk komt kijken bij de productie en installatie van een traplift. Het is dan ook erg lastig om basisprijzen te benoemen omdat de trapsoort en het maatwerk directe invloed hebben op de kosten. Wel zijn er gemiddelde prijzen te noemen die u als richtlijn kunt gebruiken.

Extra veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus
Om uw veiligheid te waarborgen hebben alle traplift bedrijven extra veiligheidsmaatregelen genomen. Als u een traplift wilt aanschaffen hoeft u zich dus geen zorgen te maken want veiligheid staat voorop.

Er wordt 1,5 meter afstand gehouden
Er wordt zo veel mogelijk telefonisch besproken
Er wordt vriendelijk gegroet zonder handen te schudden
Alleen monteurs die in goede gezondheid verkeren komen langs

Ontvang Gratis en Vrijblijvend 3 Traplift Offertes

Wij hielpen al meer dan 3000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 prijsindicaties van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

Beoordeeld met: 

  • Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Leverancier
  • Levertijd

De gemiddelde kosten voor het kopen van een traplift:

Trapsoort Nieuw Tweedehands
Rechte trap vanaf € 2.750 vanaf € 2.000
Trap met één bocht vanaf € 5.000 vanaf € 4.500
Trap met meerdere bochten vanaf € 8.000 vanaf € 6.000

Het vinden van de beste traplift tegen de scherpste prijs

Omdat traplift leveranciers het aanbod en de bijhorende prijzen vaak niet op hun website vermelden is het lastig om te achterhalen waar u het meeste waar voor uw geld krijgt. Afhankelijk van uw trapsoort en wensen kunnen prijzen in sommige gevallen wel 30% uit elkaar liggen. Daarom is het sterk aan te raden om offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken voordat u een keuze maakt. Onze gratis vergelijkingsdienst maakt het u makkelijk om met één aanvraag tot wel 3 offertes te ontvangen. Dit maakt het u makkelijk om op het gebied van aanbod en prijs de beste keuze te maken.

Onze gratis vergelijkingsdienst voor trapliften

Vult u ons formulier in dan ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend tot 3 offertes van traplift leveranciers. Het vergelijken van minimaal 3 offertes wordt sterk aangeraden door een aantal consumenten vertegenwoordigers. In het geval van trapliften kunt u tot €1500,- besparen met het vergelijken van offertes. Niet alleen kunt u besparen maar het wordt ook eenvoudiger om de beste partij te vinden voor uw situatie.


Vergelijk hier offertes

Op welke extra punten moet ik letten bij het kopen van een traplift?

Voordat u een keuze maakt voor een traplift bedrijf zijn een aantal factoren belangrijk namelijk:

  • Servicekosten
  • Garantie
  • Kosten per traplift leverancier
  • Verkoopwaarde

Jaarlijkse servicekosten

Om in aanmerking te komen voor de garantie op uw traplift moet u altijd een contract afsluiten voor jaarlijks onderhoud. De kosten hiervoor verschillen per bedrijf maar liggen doorgaans tussen de 200 en 275 euro per jaar. De traplift krijgt dan jaarlijks 1 tot 2 keer een onderhoudsbeurt zodat deze goed blijft functioneren. Kiest u voor een tweedehands traplift dan kunnen de jaarlijkse kosten hoger liggen.

traplift kopen prijzen

Het garantiebeleid

Informeer altijd goed naar de garantie periode die geldt voor uw traplift. Gebruikelijk krijgt u 3 jaar garantie. Echter zijn er ook bedrijven die 5 jaar garantie bieden. Trapliften zijn mits goed onderhouden betrouwbare hulpmiddelen waar u weinig tot geen problemen mee zal ondervinden. Het is echter altijd fijn om een zo lang mogelijke garantie te krijgen. Houd er rekening mee dat u vaak een servicecontract moet afsluiten om recht te houden op de garantie van de traplift.

Verkoopwaarde: verdien op uw traplift

Wanneer een traplift niet meer in gebruik word genomen kan deze terug verkocht worden aan de leverancier. Belangrijk is om van tevoren te informeren hoe lang een traplift zijn verkoopwaarde vasthoudt en wat de gemiddelde vergoeding hiervoor is. Dit kan u afhankelijk van de regeling per bedrijf extra geld opleveren. De terug verkoopwaarde is vooral van toepassing op nieuwe trapliften die maximaal 5 jaar oud zijn of nog in een goede staat verkeren.

Is het kopen van een tweedehands traplift interessant?

De meeste huishoudens kiezen voor het aanschaffen van een nieuwe traplift. Dit komt doordat de prijsverschillen tussen nieuw en tweedehands niet enorm groot zijn. Het duurste onderdeel is namelijk het railsysteem en deze wordt in beide gevallen uniek voor u gemaakt. Het bijkomende voordeel van een nieuwe traplift is dat deze een terug verkoopwaarde heeft en minder vaak onderhouden hoeft te worden. Dit zorgt voor lagere servicekosten.
Meer over Tweedehands Trapliften

De installatie van een traplift

Vraagt u zich af of de installatie van een traplift mogelijk is in uw woning? Ongeveer 95% van alle trappen in Nederland zijn geschikt voor de installatie van een traplift. Er hoeft geen hak of breekwerk verricht te worden en meestal kan ook uw trapleuning behouden blijven. Nadat uw trap is opgemeten wordt het railsysteem speciaal voor u op maat gemaakt. Dit kan enkele dagen tot twee weken duren afhankelijk van de traplift leverancier waarvoor u kiest. Nadat het railsysteem is gemaakt kan deze binnen één dag worden geïnstalleerd en kunt u meteen gebruik maken van de traplift.

Ben ik goedkoper uit met het huren van een traplift?

Voor het huren van een traplift geldt ongeveer hetzelfde verhaal al een tweedehands traplift. In feite huurt u alleen de gemotoriseerde stoel en zat het railsysteem moeten worden gekocht. Deze wordt namelijk specifiek op de dimensies van uw trap geproduceerd en afgesteld. De basiskosten hiervoor liggen rond de €2000,- en vervolgens betaalt u een maandelijks bedrag tussen de 100 en 150 euro. Dit maakt het huren van een traplift alleen financieel interessant wanneer u zeker weet dat de huurperiode korter dan 3 jaar zal uitvallen.

traplift kopen of huren verschil

Waarom zijn traplifen voor een rechte trap zoveel goedkoper?

Dit heeft voornamelijk te maken de productie van het railsysteem. De hoogste kosten ontstaan bij het aanpassen van het railsysteem en het installeren van de bevestigingspunten. Bij rechte trappen is dit veel minder aan de orde dan een trap met één of meerdere bochten. Hierdoor ontstaat er een flink prijsverschil. De meeste huishoudens in Nederland hebben een trap met een lichte bocht erin en vallen onder de categorie trappen met één bocht.

Installatie in de binnenbocht of buitenbocht

Een traplift kan aan beide zijden van de trap worden geïnstalleerd. Een installatie in de binnenbocht zorgt voor een wat steilere maar kortere overbrengtijd. Het voordeel een traplift in de binnenbocht is dat er meer ruimte overblijft voor andere trapgebruikers. Montage in de buitenbocht is minder steil en het gebruik van de traplift voelt hierdoor prettiger aan. Leveranciers hebben in sommige gevallen specialisaties in de binnen of buitenbocht. Dit kan terug te zien zijn in de prijzen die zij hanteren. Bepaal van tevoren goed wat u zelf prettig vindt en kies vervolgens voor het bedrijf dat u het beste in deze keuze kan ondersteunen.

Een traplift aanschaffen via de WMO is dat een optie?

Sinds de regels zijn aangescherpt is dit eigenlijk vrijwel geen optie meer. De traplift vergoeding is sinds 1 januari 2015 geen onderdeel meer van het aanvullende verzekeringspakket en wordt nu geregeld via het WMO loket van uw lokale gemeente. Omdat de gemeente slechts een beperkt budget heeft voor hulpmiddelen voor ouderen is het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
Bekijk hier onze WMO pagina

Stappen aanvraag traplift WMO
1.      Doktersverklaring
2.      Aanvraag vergoeding bij WMO loket gemeente
3.      Wachten op goedkeuring (vaak 6 tot 12 maanden)
4.      Uitslag van beoordeling verzoek

Bespaar tot 30% op het kopen van een traplift door te vergelijken

Bij het aanschaffen van een product of dienst dat maatwerk vereist is het volgens de Consumentenbond altijd verstandig om in ieder geval 3 offertes met elkaar te vergelijken. Niet alleen kunt u hierdoor kiezen voor de laagste offerte maar weet u ook zeker dat het meeste waar voor uw geld wordt behaald. Om het u makkelijk te maken is het via onze gratis en vrijblijvende vergelijkingsdienst mogelijk om in één keer meerdere offertes aan te vragen. Dit bespaart u veel tijd en u ontvangt binnen 24 uur al een concreet aanbod. Doe uw voordeel met deze dienst en achterhaal snel hoeveel het kopen van een traplift u gaat kosten.

Sluit Menu