Wat is de prijs van een traplift?​

Wij zijn één van de weinige sites waar je informatie zal vinden over de prijzen die worden gehanteerd voor een traplift. Hoe komt dit? Het installeren van een traplift is namelijk maatwerk en daarom zult u geen prijzen vinden op de websites van leveranciers of alleen ‘lage’ vanaf prijzen die ver verwijderd liggen van de uiteindelijke kosten.

Wij geven je meer duidelijkheid over de prijzen
Wil je graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via ons gratis en vrijblijvend tot 3 offertes van traplift bedrijven in je regio. Vind snel en makkelijk de beste deal door het onderstaande formulier in te vullen.

Vergelijk Gratis en Vrijblijvend Traplift Prijzen

Wij hielpen al meer dan 5000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 vrijblijvende offertes van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

Extra veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus
Om uw veiligheid te waarborgen hebben alle traplift bedrijven extra veiligheidsmaatregelen genomen. Als u een traplift wilt aanschaffen hoeft u zich dus geen zorgen te maken want veiligheid staat voorop.

Er wordt 1,5 meter afstand gehouden
Er wordt zo veel mogelijk telefonisch besproken
Er wordt vriendelijk gegroet zonder handen te schudden
Alleen monteurs die in goede gezondheid verkeren komen langs

Wij adviseren je bij het vergelijken van offertes goed te letten op de volgende zaken:

 • Het servicecontract (voor de jaarlijkse controle en het onderhoud, prijzen variëren)
 • De levertijd
 • De terugkoopwaarde (wanneer de traplift nier meer nodig is)
 • Het gebruiksgemak en comfort
 • Prijs

Beoordeeld met: 

 • Vergelijk op:
 • Prijs
 • Model
 • Leverancier
 • Levertijd

Vanafprijzen waarmee wordt geadverteerd zeggen meestal niet zoveel

Het is verleidelijk in te gaan op zogenaamde ‘vanaf prijzen’ waarmee overal geadverteerd wordt. Helaas zeggen deze prijzen niet zo veel. De goedkoopste trapliften zijn namelijk altijd liften voor op een rechte trap, terwijl negen op tien trappen minstens één bocht hebben! En je raadt het al: die zijn een flink stuk duurder. Daarom raden we je aan om hier mee uit te kijken en altijd op zoek te gaan naar meerdere offertes op maat van verschillende partijen.

De prijs is afhankelijk van het type trap dat je hebt

Het monteren van een traplift vergt altijd enig maatwerk. Dit geldt voornamelijk voor het railsysteem, dat bevestigd wordt op je trap. Zoals je zult begrijpen is dit voor een rechte trap het minste werk. Wanneer een trap echter één of meerdere bochten heeft, moet het railsysteem precies passend worden gemaakt voor de trap die je hebt.

Daarom geldt in het algemeen dat hoe meer bochten de trap heeft, hoe meer maatwerk er gedaan moet worden. Maatwerk is kostbaar, en daarom zijn de prijzen voor trapliften hoger naarmate er meer bochten in de trap zitten.

Wat is de echte gemiddelde traplift prijs?

Het is dus slim om niet te kijken naar vanaf prijzen, maar naar de gemiddelde prijzen per trapsoort. Deze vind je in onderstaande tabel.

Liftsoort Type trap Prijs (Nieuw) Prijs (Tweedehands)
Traplift Rechte trap vanaf €2.750 vanaf €2.000
Traplift Enkele bocht vanaf €5.000 vanaf €4.500
Traplift Meerdere bochten vanaf €8.000 vanaf €6.000

Traplift prijzen op een rechte trap

Het is relatief eenvoudig om een traplift te monteren op een rechte trap. De monteur hoeft immers geen rekening te houden met bochten. Daarom zijn de prijzen voor een stoellift op een rechte trap het laagst. Ze kosten gemiddeld ongeveer 2750 euro voor een nieuwe of 2000 euro voor een tweedehands.

Overigens kan deze prijs ook bij een rechte trap soms wat oplopen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je trap erg smal is. Er moeten dan ruimtebesparende technieken worden toegepast of de lift moet extra compact zijn.

Prijs voor een stoellift op een trap met één bocht

De meeste mensen in Nederland hebben thuis een trap met één bocht. Je zult begrijpen dat het voor je eigen veiligheid en de levensduur van de lift heel belangrijk is dat het railsysteem precies past. Een lift voor op zo’n trap vereist daarom altijd maatwerk, mede omdat de plaats en de hoek van de bocht altijd net iets anders is. Maatwerk is helaas duur, en daarom zijn dit type trapliften ook behoorlijk wat prijziger dan die voor een rechte trap. Houd rekening met zo’n 5000 euro voor een nieuwe, of 4500 voor een tweedehands lift.

Wat is de prijs voor een traplift bij meerdere bochten?

Trappen met twee bochten of meer en wenteltrappen vereisen het meeste maatwerk. Daarom liggen de prijzen voor stoelliften voor dit traptype ook het hoogst. Prijzen variëren van zo’n 8000 euro tot 13.500, afhankelijk van de precieze dimensies van de trap en bij welk bedrijf je de traplift bestelt. Zeker in deze categorie valt er voor jou als koper veel te besparen door aanbiedingen van verschillende bedrijven te vergelijken.

Onderhandel pas wanneer je meerdere offertes hebt ontvangen

Omdat de concurrentie zo hoog ligt en de markt zo krap is zullen de traplift bedrijven wel moeten onderhandelen over de prijs. Daarnaast zal je meteen al verschillen opmerken in de prijzen wanneer je offertes bij meerdere leveranciers aanvraagt. Je kunt tot wel 30% besparen met vergelijken. De gemiddelde besparing van onze vergelijkers ligt op 10% van de prijs.

 1. Maak een afspraak om uw trap op te laten meten
 2. Er komt gratis een monteur langs die alle maten opneemt
 3. Na het huisbezoek wordt er een offerte uitgebracht
 4. Vergelijk alle offertes en onderhandel over de prijs

de beste traplift prijzen

Kun je besparen op de kosten door te huren?

Naast kopen kun je een traplift ook huren. Dat kan meestal bij dezelfde bedrijven als waar je hem kan kopen. Wij adviseren je om enkel een traplift te huren wanneer je hem korter dan drie jaar nodig hebt. Wanneer je namelijk langer dan drie jaar huurt worden de totale kosten voor het huren hoger dan de initiële aanschafprijs.

Het probleem met huren is dat je enkel de automatische stoel kunt huren. Het railsysteem moet je dus altijd kopen, ook als je huurt. De prijs voor de installatie van het railsysteem bedraagt gemiddeld 2000 euro. Vervolgens betaal je 100 tot 150 euro per maand voor de huur van de stoel en het onderhoud.

Wanneer je de lift kort nodig hebt, zal huren daarom je voorkeur hebben. Ga anders voor kopen. Meer weten over huren en wanneer dit interessant kan zijn? Lees dan hier meer over een traplift huren.

Uiteindelijk zien de kosten er dus als volgt uit:

Kosten huren traplift
Aanschaf Rails (eenmalig) €2000
Maandelijks bedrag rechte trap circa €100
Maandelijks bedrag trap met bocht circa €150

 

traplift prijs

Besparen op de prijs met een tweedehands stoellift?

Bij de meeste fabrikanten kun je ook terecht voor een tweedehands traplift. Dit biedt kansen voor mensen die zo voordelig mogelijk een lift op de trap willen laten monteren. Vaak zal bij een tweedehands stoellift enkel de stoel gebruikt zijn en wordt de rail nieuw en op maat voor je gemaakt. Daarom verschillen de prijzen tussen een nieuwe en een tweedehands lift meestal niet zoveel.

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van tweedehands kopen? Lees dan hier meer over gebruikte trapliften.

Hoe zit het met de WMO vergoeding voor een traplift?

Vroeger kon je via de verzekering een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een traplift. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk en wordt dit via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, kortweg WMO, bij het gemeenteloket geregeld.

Helaas is het hierdoor niet zo makkelijk meer om subsidie te krijgen voor de installatie van een stoellift. Je dient in de eerste plaats een doktersverklaring te hebben waarin gesteld wordt dat trappen niet langer verantwoord is. Vervolgens ga je daarmee naar het loket en moet je een hele procedure doorlopen. Dit duurt gemiddeld zes maanden tot een jaar, en dan is het nog niet zeker dat je de vergoeding krijgt.

Het is logisch dat mensen voor wie traplopen gevaarlijk is niet zo lang kunnen wachten. Daarom wordt er heel weinig gebruik gemaakt van de regeling en schaffen de meesten hun traplift met eigen middelen aan. Je hebt hem dan doorgaans binnen twee weken.

Hoe krijg je de beste prijs voor een traplift?

Hoewel traplift prijzen gemiddeld gezien best wel hoog liggen, kunnen slimme consumenten toch flink wat besparen. Dit doe je vooral door niet op het eerste de beste aanbod in te gaan. Beter is het om voordat je tot aankoop overgaat even goed de markt te verkennen om goed te weten wat er mogelijk is. Dat doe je simpel stap voor stap:

 • Vraag verschillende offertes aan
 • Vergelijk
 • Onderhandel
Sluit Menu