Wat kost het huren van een traplift?

Het kopen van een traplift kost relatief veel geld en het huren van een traplift kan een uitkomst zijn voor mensen die een traplift voor een kortere periode nodig hebben. Een andere reden om een traplift te huren is om te voorkomen dat er niet in één keer een groot bedrag besteed hoeft te worden. Hoewel dit in eerste instantie voordeliger lijkt is dit niet altijd het geval. Lees op welke kosten u moeten letten bij het huren van een traplift.

Extra veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus
Om uw veiligheid te waarborgen hebben alle traplift bedrijven extra veiligheidsmaatregelen genomen. Als u een traplift wilt aanschaffen hoeft u zich dus geen zorgen te maken want veiligheid staat voorop.

Er wordt 1,5 meter afstand gehouden
Er wordt zo veel mogelijk telefonisch besproken
Er wordt vriendelijk gegroet zonder handen te schudden
Alleen monteurs die in goede gezondheid verkeren komen langs

Wat kost het huren van een traplift?

Wanneer u een traplift huurt betaalt u eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost gemiddeld zo’n €2000. Deze wordt namelijk uniek voor uw trap gemaakt. Dit is al een flinke investering waar niet iedereen op rekent. De overige kosten die u daarna heeft zijn voor het huren van de stoellift. Afhankelijk van wat voor trap u thuis heeft betaalt u tussen de €100 – 150 euro per maand voor het huren van de stoellift.

Kostenposten Traplift huren Kosten
Railsysteem €1000 – 2000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijs vanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoud Gratis
Totale kosten eerste jaar: €2200 – 3800
Kosten overige jaren: €1200 – 1800 (per jaar)

(Dit is een gemiddelde indicatieprijs!)

Ontvang Gratis en Vrijblijvend 3 Traplift Offertes

Wij hielpen al meer dan 3000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 prijsindicaties van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

traplift huren vergelijken

Beoordeeld met: 

 • Vergelijk op:
 • Prijs
 • Model
 • Leverancier
 • Levertijd

Het grote voordeel van huren ten opzichte van kopen

Het grootste voordeel van huren is dat u maandelijks een vast bedrag betaalt. Dit is veel beter te financieren dan wanneer u de traplift in één keer koopt. Als u thuis een trap met een bocht heeft kost dit al minstens €5000 euro. Wanneer u huurt is de aanschaf dus betaalbaarder. Voor de lange termijn zijn er echter grote verschillen te zien in de kosten. Wij hebben de kosten voor u naast elkaar gezet zodat u makkelijk het verschil in kosten kunt zien in het eerste jaar:

Kosten Traplift Kopen

Type Traplift Kosten
Rechte Trap vanaf 2750
Trap met 1 bocht vanaf €5000
Trap met meerdere bochten vanaf €8000

Kosten Traplift huren 1e jaar

Totale kosten Kosten
Totale kosten eerste jaar: €2200 – 3800 (afhankelijk van trapsoort)
Kosten overige jaren: €1200 – 1800 (per jaar)

Het huren van een traplift is in het eerste jaren dus voordeliger t.o.v. kopen omdat de kosten voor de aanschaf lager zijn en u de kosten verdeeld zijn over een heel jaar waardoor de financiële druk lager ligt.

Het grote nadeel van het huren van een traplift

Het grote nadeel van huren is vooral dat u de traplift niet afbetaalt. Wanneer u een traplift koopt heeft u hoge kosten voor de aanschaf maar daarmee is de traplift ook meteen afbetaald. Wanneer u een huurovereenkomst sluit wordt er een vast bedrag per maand afgesproken en is dit bedrag doorlopend. Het maakt dus niet uit of u de traplift 1, 2 of 10 jaar heeft, u blijft betalen voor de traplift. Daarbij komen ook nog de vaste kosten van €2000,- voor het railsysteem kijken.

In de meeste gevallen wordt een traplift aangeschaft voor de lange termijn en wanneer u de kosten van het huren van een traplift na enkele jaren tegenover die van het kopen zet worden de verschillen groter.

De kosten van huren tegenover kopen na 5 jaar

Kostenoverzicht traplift huren tegenover  kopen na 5 jaar
Totale kosten huren 5 jaar: €10.000
Rechte trap (kopen) €2750
Trap met 1 bocht (kopen) €5000
Meerdere bochten (kopen) €8000

Conclusie: Een traplift huren is voor de lange termijn minder voordelig

Zoals u kunt zien is het verschil in prijs na 5 jaar aanzienlijk. Dit is de reden waarom veel mensen er toch voor kiezen om een traplift te kopen. Wanneer u een traplift koopt is de aanschafprijs hoog maar u betaalt verder alleen om de traplift één keer per jaar te laten onderhouden. Dit is namelijk verplicht om de garantie die op de traplift zit in stand te houden.

traplift huren prijs

Wanneer is het wel aan te raden om een traplift te huren?

Er zijn een aantal situaties waar het toch aan te raden in om een traplift te huren in plaats van er een te kopen. Deze zijn:

 • Wanneer de traplift 2 jaar of korter nodig is (maar minimaal één jaar)

 • Wanneer het financieel niet haalbaar is om een traplift te kopen

Bij een huurperiode van 2 jaar of korter

Zoals u in de berekening in de bovenstaande tabel kunt zien kunnen de kosten van kopen en huren elkaar flink ontlopen na verloop van tijd. Echter wanneer u de traplift voor een korte periode huurt van maximaal twee jaar kunt u voordeliger uit zijn. Als u tijdelijk minder mobiel bent door bijvoorbeeld een ongeval of een operatie en moet revalideren kan huren een zeer goede uitkomst zijn.

Huren om de aanschaf financieel mogelijk te maken

Omdat kopen een stuk prijziger is kan het zo zijn dat u niet al dat geld in één keer kunt of wilt betalen. Wanneer u toch een traplift wilt aanschaffen moet dit natuurlijk wel mogelijk zijn. Huren verlicht de financiële druk van de aanschaf door de mogelijkheid te hebben om per maand te betalen. Zo kunt u toch zelfstandig thuis blijven wonen. Zeker wanneer uw inkomen de maandelijkse huurprijs gemakkelijk kan dragen kan huren toch een goede investering zijn. Uiteindelijk gaat het er om dat u in een woonomgeving blijft waar u zich gelukkig voelt.

Wordt het huren van een traplift vergoed?

Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het huren van een traplift. De vergoeding kunt u alleen krijgen via de overheid. Een traplift wordt dus niet vergoed door de verzekering.

De vergoeding die u kunt krijgen valt onder de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Dit is een wet die ondersteuning biedt wanneer u zonder hulpmiddelen niet meer zelfstandig kunt wonen.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Het beleid van het toewijzen van de vergoeding verschilt per gemeente en daarom is het lastig om een uitspraak te doen over uw kansen voor het krijgen van een vergoeding. De vergoeding komt in de vorm van een PGB (persoonsgebonden budget). De hoogte van het PGB en of u daarvoor in aanmerking komt wordt bepaald door de gemeente.

Vaak worden de vergoedingen gegeven wanneer er overmacht is zoals ziekte of immobiliteit door een beroerte. Als u meer wilt lezen over de WMO kunt u de volgende pagina bekijken of uw gemeente raadplegen.
Lees meer over de WMO

Kan ik extra besparen door een tweedehands traplift te huren?

De meeste leveranciers zullen ook de verhuur van tweedehands trapliften aanbieden. Hoewel dit iets in prijs kan schelen raden wij toch altijd aan om een nieuwe traplift te huren. De rail die geplaatst wordt zal altijd nieuw zijn en u heeft dan nog de keus om de stoellift tweedehands te huren. Wanneer u toch wilt huren voor de lange termijn is een nieuwe traplift uiteindelijk te adviseren omdat deze minder onderhoud vereist.
Lees meer over Tweedehands Trapliften

Wij raden aan om offertes te vergelijken

Het vergelijken is een zeer belangrijke methode om te besparen op een traplift. Afhankelijk van de trap die u in huis heeft kan dit enkele honderden tot duizenden euro’s besparen. Via onze gratis vergelijkingsdienst hebben al duizenden particulieren kunnen besparen op de aanschaf van een traplift. Het gratis ontvangen van 3 offertes wijst altijd uit welk bedrijf u de beste oplossing en prijs kan bieden voor het plaatsen van een traplift.

Wij hopen dat dit artikel u meer inzicht heeft gegeven over het huren van een traplift en dat u nu een goed overwogen keuze kunt maken of huren of kopen een betere optie is voor uw situatie. U kunt gebruik maken van onze gratis vergelijkingsdienst om zeker te weten dat u niet te veel betaalt. Met 1 aanvraag ontvangt u offertes van 3 traplift leveranciers en kunt u tot wel 30% besparen.

 • Vul ons formulier in
 • Ontvang 3 traplift offertes
 • Vergelijk en kies voor de beste partij
 • Bespaar honderden tot duizenden euro’s
Sluit Menu