Tweedehands trapliften – Dit moet u weten over de prijzen

Kom erachter of een tweedehands traplift voor u geschikt is

In dit artikel leest u hoe u de beste keuze maakt bij het kiezen van een van een tweedehands traplift.

De gemiddelde prijzen voor tweedehands trapliften:

Trapsoort Nieuw Tweedehands
Rechte trap vanaf € 2.750 vanaf € 2.000
Trap met één bocht vanaf € 5.000 vanaf € 4.500
Trap met meerdere bochten vanaf € 8.000 vanaf € 6.000

(Dit zijn gemiddelde prijzen van tweedehands trapliften met een nieuw railsysteem)

Wat is het verschil in prijs in t.o.v. nieuwe trapliften?

Het installeren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt zowel voor nieuwe als tweedehands trapliften. Dit komt vooral door de rail die aan de trap wordt gemonteerd. Om een goed beeld te krijgen van het prijsverschil kunt u via onze website voor zowel tweedehands trapliften als nieuwe trapliften offertes ontvangen.

Redenen om voor een nieuwe traplift te kiezen

Wanneer u een overweging maakt tussen een nieuwe of een tweedehands traplift zijn de bovenstaande punten het overwegen waard . Zo heeft een nieuwe traplift een hogere terug verkoopwaarde wanneer deze niet meer in gebruik wordt genomen. De verkoopwaarde van tweedehands trapliften kan een stuk lager liggen omdat deze vaak al enkele jaren ouder zijn. Overweeg dus goed wat voor u de beste optie is en ga niet alleen op een lagere prijs af.

Een eenvoudige manier om de beste prijs te achterhalen​

Vaak is het mogelijk om toch nog tot 30% te besparen op het kopen van een traplift. Hier hoeft u niet altijd een tweedehands traplift voor te kopen. Omdat trapliften flink wat maatwerk vereisen kunnen de prijzen tussen leveranciers per trapsoort en traplift model in sommige gevallen flink verschillen. Het vergelijken van offertes helpt u snel duidelijk te krijgen welke partij u de beste prijs kan aanbieden. Met onze gratis en vrijblijvende dienst vergelijkt u eenvoudig 3 offertes van verschillende traplift leveranciers. Het besparen op de prijs van een traplift en uw mogelijkheden bekeken is hierdoor snel geregeld.

Bespaar tot 30% door te vergelijken

In welk geval kunt u kiezen voor een tweedehands traplift?​

Wanneer u financieel gezien een stuk voordeliger uit bent met een tweedehands traplift en ook de bovengenoemde overwegingen hebt gemaakt zou het kunnen dat uw besluit valt op een tweedehands traplift. Vergelijk altijd meerdere offertes om zeker te zijn dat u de beste prijs en service ontvangt. 

Servicekosten voor oudere trapliften​

De servicekosten voor een nieuwe traplift liggen gemiddeld tussen de 200 en 275 euro per jaar afhankelijk van de traplift leverancier waarvoor u kiest. Dit is op basis van eenmalig onderhoud per jaar. Voor trapliften die iets ouder zijn geldt een vergelijkbaar bedrag. De meeste tweedehands trapliften zijn tussen de 2 en 5 jaar oud en worden eerst volledig gerenoveerd voordat deze opnieuw aan consumenten worden aangeboden. Hierdoor blijven de servicekosten gelijk.

De veiligheid van een tweedehands traplift​

Over de veiligheid van een tweedehands traplift hoeft u zich geen zorgen te maken. De gemotoriseerde stoel wordt namelijk op meer dan 30 punten gecontroleerd voordat deze wordt verkocht. Versleten of verouderde onderdelen worden vervangen en de bekleding wordt opnieuw aangebracht. Belangrijk is wel dat het railsysteem altijd volledig op de dimensies van uw trap wordt aangepast. Sluit daarnaast altijd een servicecontract af zodat de traplift goed onderhouden blijft. Informeer echter wel naar de hoogte van het servicecontract.

Wenteltrappen en steile trappen​

Omdat het railsysteem uniek voor u wordt gemaakt zijn er ook voor wenteltrappen en steile trappen tweedehands opties. Wellicht dat u door uw trapsoort wat beperkt zal worden in uw keuze voor bepaalde leveranciers of modellen. Echter zal het in de meeste gevallen mogelijk zijn om een traplift te laten installeren. Verstandig is het om meerdere traplift leveranciers bij u langs te laten komen om de trap op te meten. Voor dit type trappen kan het maatwerk verschillen en dit is terug te zien in de kosten en mogelijkheden.

Waarom traplift leveranciers tweedehands modellen aanbieden​

Om verspilling van materialen te voorkomen wordt de gemotoriseerde stoel als tweedehands optie aangeboden wanneer een vorige klant hier slechts enkele jaren gebruik van heeft gemaakt. Bepaalde onderdelen hoeven slechts gecontroleerd of vervangen te worden. Wanneer dit is gebeurd heeft u een goed functionerende traplift die lang mee zal gaan.

Is het huren van een traplift interessant voor lagere kosten?​

Hier kunnen wij kort en bondig over zijn. Het huren van een traplift is eigenlijk alleen interessant wanneer u deze korter huurt dan 3 jaar. U huurt namelijk alleen de gemotoriseerde stoel en het railsysteem zal alsnog met maatwerk aan uw trap bevestigd dienen te worden. De eenmalige basiskosten voor een gehuurde trapliften kunnen dus liggen op €2000 met maandelijkse kosten van 100 tot 150 euro. Denk hier dus goed over na.

Het aanvragen van een WMO vergoeding kan ingewikkeld zijn​

Sinds 1 janauri 2015 loopt de traplift vergoeding niet meer via de verzekering maar via  het WMO loket van de gemeente. Door de hoge kosten van trapliften en het beperkte budget van de gemeente kan het aanvragen hiervan een lastige procedure zijn. Het is een lang proces waar verschillende knelpunten in kunnen zitten. Wilt u meer weten over de nieuwe WMO regeling voor trapliften? Lees dan ons artikel dat zich specifiek op de WMO richt en bezoek de website van uw gemeente voor meer informatie.

Het kiezen van de juiste leverancier voor tweedehands trapliften​

De beste manier om te bepalen welke traplift leverancier het best geschikt is voor uw situatie is het vergelijken van offertes. Naast de offerte kunt u nog bekijken welke modellen en opties zij u kunnen leveren. Denk hierbij aan het plaatsen van een parkeerbocht, welke tweedehands modellen zijn er op dit moment beschikbaar en wat zijn de servicekosten. Deze informatie kunt u snel achterhalen door gebruik te maken van onze gratis vergelijkingsdienst.

Sluit Menu